needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Verstelbaar bureau

Wanneer je tegenwoordig naar de Ikea of een andere winkel met meubels gaat, zul je zien dat er steeds vaker ergonomische meubels te koop zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken voor een bureau, dan zijn de meeste mogelijkheden in hoogte verstelbaar bureaus. Dit is tegenwoordig dan ook helemaal de trend, aangezien het én beter voor je gezondheid is, én je een hogere productiviteit hebt met zo’n soort bureau.

De perfecte werkplek

Daarom wordt het ook steeds vaker aangeraden om als werkgever de zogenaamde vaste bureaus te laten vervangen door een in hoogte verstelbaar bureau. Het kost misschien een beetje geld om alles te vervangen, maar uiteindelijk wint het zich weer helemaal terug. Zo krijgen je werknemers bijvoorbeeld veel minder snel last van nekklachten, rugklachten en hoofdpijn, en zullen ze minder snel ziek worden doordat het wisselen van staand en zittend werken de gezondheid van je lichaam verbeterd. Wanneer je namelijk afwisselt tussen staan en zitten terwijl je werkt, zal er heel wat meer bloed naar je hersenen worden gepompt, wat neerkomt op veel meer zuurstof welke je hersenen kunnen opnemen en gebruiken. Het gevolg hiervan is een veel betere concentratie en daarmee dus ook gelijk een hogere productiviteit.

Thuis of op kantoor

De perfecte werkplek, of het nou thuis of op kantoor is, kan dus eigenlijk niet zonder een in hoogte verstelbaar bureau. Naast het bureau, zijn er natuurlijk nog meer attributen die meehelpen voor de zogenaamde perfecte werkplek. Zo is het belangrijk dat je een stoel hebt die naar jouw rug gevormd is en waar je ook steun uit kan halen tijdens het zitten. Ook is het handig om ervoor te zorgen dat je een groot genoeg bureau hebt waar je monitor op een goede afstand van je hoofd kan staan. Zorg er dus voor, of je nou thuis of op kantoor bent, dat er een goede werkplek voor jou geregeld is. Wanneer dit niet het geval is kan je veel verschillende klachten krijgen of juist een niet zo’n goede productiviteit hebben.