needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Een grote palmboom planten

Er zijn maar weinig dingen die je zo snel een tropische sfeer kunnen neerzetten als een grote palmboom. Het kan een uitdaging zijn om in noordelijke klimaten palmbomen in je tuin te houden dankzij de vorst intolerantie van de meeste palmbomen. Warmere klimaten hebben uiteraard de voorkeur voor deze tropische bomen. Wil je een grote palmboom kopen? Het maakt niet uit waar je woont, je hebt kennis nodig over hoe je de boom goed kunt verzorgen. Het is zeker mogelijk om palmbomen in een kouder klimaat te zetten. Laat je dus niet ontmoedigen bij het grote palmboom kopen. Lees de volgende tips voor de correcte verzorging van de palm.

Zorg voor een palmboom

Kies als allereerst bij het grote palmboom kopen voor een soort die winterhard is en zelfs tegen een beetje sneeuw kan. Zo’n soort palmboom kan goed in het nederlandse klimaat overleven. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een palm is het cruciaal om een gezonde palm aan te schaffen en te behouden. Zorg dus dat je de nodige voorbereidingen treft aangaande de grond waarin je de palm gaat zetten. Aarde die hevig alkalisch is, zal aangepast moeten worden met zwavel. Het gebied waarin je de palm gaat zetten, moet verrijkt zijn met organische voedingsstoffen. De wortels van je palm zullen zich immers wijd gaan verspreiden en moeten toegang kunnen hebben tot deze voedingsstoffen. Let erop de stam van de palm niet in de grond te zetten. Dit kan rotting veroorzaken. Geef de klomp wortels water voordat je hem in het gat gaat zetten. Nadat je de palm geplant hebt, is het nodig je palm water te geven totdat hij zich goed gevestigd heeft.

Verzorging voor de oudere palm

Als je een grote palmboom koopt denk je wellicht nog niet zo aan je palm in de toekomst. Voedt het eerste jaar je palm bij in de lente. Hierna is het voldoende om je palm elke 4 maanden bij te voeden. Snoei dode bladeren weg als deze zich voordoen. Het toppen van de boom is niet aan te raden daarom is het verstandig om voordat je een grote palmboom gaat komen na te denken over de volwassen grootte van je boom.