needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Draagarmen

Auto rijden

De draagarmen bij een auto is een onmisbare stalen constructie. Het is een constructie om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging. Het is een stangvormige of triangelvormige stalen of aluminium constructie. Hij verbindt het fuseestuk via de fuseekogel met de carrosserie. Bij de modernere auto’s is het een driehoekige/triangel vormige constructie.

Draagarmen

Het nut van draagarmen

Het is een belangrijk onderdeel van een auto. Hij zorgt ervoor dat de aandrijfkracht en remkracht een minimale invloed heeft op de stand van de wielen en dat de krachten overgebracht kunnen worden. Wanneer je met je auto harder gaat rijden, zal bij het versnellen de carrosserie door de massatraagheid voortgeduwd blijven worden. De oorzaak hiervan is dat, door de tractie van de banden met het wegdek, overgebracht moeten worden. Dat gebeurt door de draag- en de reactiearmen naar de carrosserie, die op dat moment zal versnellen. Tijdens het afremmen zal de auto door de massatraagheid door willen rijden. Deze vertraging zal ook door de draagarmen en reactiestangen opgevangen moeten worden. Wanneer je gaat sturen moeten de draagarmen en fuseekogels de krachten, die zijdelings optreden, opvangen.

Auto rijden

Levensduur van draagarmen

Een draagarm zal niet snel stuk gaan. Het zijn vooral de rubberen lagers en kogels die stuk gaan door de slijtage. Dat merk je als je autorijdt, omdat de wagen scheef gaat trekken en bijgeluiden geeft. Ook zie je daarbij vaak een grote bandenslijtage. Wanneer je dus in je autorijdt en je merkt dat hij gaat scheeftrekken, of een vreemd geluid geeft, blijf er dan niet mee rijden, maar laat hem nakijken. Doordat je veilig moet kunnen rijden is het verstandig om de auto met een vaste regelmaat een onderhoudsbeurt te geven. Ga hiervoor naar een erkende garage. Dan worden de belangrijkste onderdelen van de auto aan een inspectie onderworpen.