needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Belangrijke tips voor een bezoekje aan Sardinië

Sardinië

Veel mensen zullen al wel eens van het eiland Sardinië gehoord hebben, maar waar ligt het eiland eigenlijk? En wat is er op het eiland allemaal te doen? Het eiland ligt in de Middellandse Zee. Na Sicilië, is Sardinië het grootste eiland van de Middellandse Zee, het eiland heeft een kustlijn van maar liefst 1850 kilometer lang. Door al deze lange kustlijn, heeft het eiland talloze verschillende en bijzondere baaitjes. Naast de mooie natuur, beschikt het eiland ook over veel verschillende culturele hoogstandjes. 

Sardinië

De stranden van Sardinië

Het eiland Sardinië beschikt over bijzondere en unieke stranden. Dit komt door de lange kustlijn van het eiland. Naast de stranden, heeft het eiland verschillende rotsformaties. Deze rotsformaties vormen mysterieuze grotten. Houd je van avontuur? Dan is het zeker de moeite waard om een van deze grotten te bezoeken. Naast een prachtig strand, heeft het eiland ook een heldere blauwe zee. Zeker in het noorden van het eiland lijkt de zee in zekere zin op de Malediven. Een van deze steden is het plaatste Costa Smeralda. Deze stad beschikt over de zogeheten Smaragdkust. De plaats staat bekend als een luxe toeristenstad. 

Sardinië

Tips om je te vermaken op het eiland

Ben je van plan om met je gezin naar het eiland toe te gaan? Dan kan het zo zijn dat je kinderen ook een dagje willen genieten van één van de drie waterparken. Het eiland beschikt over drie waterparken, namelijk: Water Paradise, Aquadream en Blufan. Deze waterparken zijn ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Naast deze waterparken, vinden veel mensen het leuk om een Sardinisch streekgerecht te proeven. De Sardinische keuken staat bekend om smakelijke gerechten.