needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Wat is een cryptocurrency-portemonnee en hoe krijg je er een?

Crypto wallet

Een crypto wallet is een digitale portemonnee die gebruikmaakt van blockchain-technologie om virtuele valuta vast te houden. Met andere woorden, het is een stukje computersoftware dat uw bitcoins veilig bewaart. U kunt ze niet alleen opslaan, maar u kunt ze ook verzenden en ontvangen.

Het fundamentele verschil tussen portemonnees en bankrekeningen is dat u volledige controle heeft over uw cryptocurrencies in een portemonnee, terwijl banken dat niet hebben. Ze zijn eenvoudig te gebruiken; alles wat je nodig hebt zijn bepaalde sleutels die je portemonnee je willekeurig zal geven. Deze sleutels bestaan ​​uit alfanumerieke tekens en worden “openbare sleutel” en “privésleutel” genoemd.

Crypto wallet

Wat is het verschil tussen openbare en privé sleutels?

Openbare sleutels en privé sleutels zijn de meest voorkomende soorten sleutels die worden gebruikt in cryptocurrency-portefeuilles.

Openbare sleutels werken op dezelfde manier als uw bankrekeningnummer. Een openbare sleutel is een lange reeks willekeurige getallen die kan worden gedeeld met een derde partij, zoals een cryptocurrency-uitwisseling, zonder de veiligheid van uw portemonnee in gevaar te brengen. Met deze sleutel kunt u cryptocurrencies ontvangen in transacties, vaak via een portemonnee-adres, een gecomprimeerde vorm van de openbare sleutel van de portemonnee.

Privé Sleutels moeten daarentegen te allen tijde geheim worden gehouden. U kunt toegang krijgen tot de echte cryptocurrency op de blockchain met een privésleutel. Dus toegang hebben tot uw privé sleutels staat gelijk aan toegang hebben tot de cryptocurrency in uw portemonnee.

Wallets zijn er in verschillende stijlen

We bekijken hier twee soorten portemonnees: hot wallets en cold wallets. Hot wallets zijn software wallets die online worden bewaard, terwijl cold wallets hardware of papieren wallets zijn die offline worden bewaard. Elk heeft zijn eigen reeks voor- en nadelen, evenals gevarieerde toepassingen voor verschillende handelstechnieken.

Meer verhalen