needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Waarom zou je een drone kopen

Ooit begon het als een geheim wapen van het Amerikaanse leger waarmee de vijand werd bespied en waarmee onderzoek vanuit de lucht werd uitgevoerd. We hebben het hier over het speelgoed voor volwassenen wat vandaag de dag het meeste wordt verkocht; een drone. Een drone is de waardige opvolger van het radiografische vliegtuigje wat een aantal jaren geleden nog mateloos populair was.

Je kon nog niet op een grasveld lopen of je hoorde een vliegtuigje boven je hoofd door de lucht zoeven, met een trotse eigenaar met een controllerkastje die achter jou staand het toestelletje liet landen en weer opstijgen. Zo’n radiografisch vliegtuigje was heel gewild, maar er kleefden veel nadelen aan. Eén van de nadelen was het feit dat het lastig mee te nemen was naar een locatie toe. Daarbij werkte een dergelijk vliegtuigje op een aantal best zware accu’s om het in de lucht te kunnen houden.

Behalve loos door de lucht vliegen kon een vliegtuigje eigenlijk niet veel. Dit alles zorgde ervoor dat het geheime wapen van het Amerikaanse leger werd omarmd door hobbyisten. De drone verscheen in de winkel. Eerst nog in een aantal exclusieve speciaalzaken op het internet tegen exorbitant hoge prijzen, maar daarna ook in de gewone speelgoedwinkel.

Vooral vanwege de extra mogelijkheden zoals fotograferen en filmen met je drone is het een geliefd cadeau geworden wat bij veel volwassenen hoog op hun verlanglijst staat. Een drone is een echte jongensdroom. Je kan er geweldig indruk mee maken op je vrienden, maar wanneer je gaat wandelen in de open natuur kan je er ook spectaculaire beelden mee maken.

Een quadcopter kopen
Minstens net zo populair als de drone is de quadcopter. Dit is een apparaat wat door veel mensen wordt verward met een drone. Je hebt het echter over twee compleet andere apparaten. Een quadcopter is vaak een stukje duurder. Dit komt doordat er meer techniek in verwerkt zit om het toestel in de lucht te houden.

Een quadcopter heeft als groot voordeel boven een drone dat hij een stuk hoger kan vliegen doordat hij van 4 rotorbladen gebruik maakt. Daarnaast is de quadcopter door die 4 rotorbladen een stuk wendbaarder wat hem nog meer geschikt maakt voor het maken van foto’s en filmpjes vanuit de lucht.

Ga je een drone of een quadcopter kopen, dan  zal er wel aan moeten denken dat je niet alleen het apparaat en de controller zelf koopt, maar dat je  ook een aantal reserve accu’s aanschaft. Je kan er namelijk slechts 10 tot 20 minuten mee vliegen, en natuurlijk heb jij veel grotere plannen om films en foto’s vanuit de lucht te maken.

Ook een beetje verstand van techniek kan geen kwaad. Het is namelijk lastig gebleken om een drone of een quadcopter aan de grond te krijgen zonder het ding te laten crashen. Je zal dus moeten weten hoe jij de drone of quadcopter weer kan repareren en snel weer in de lucht kan krijgen voor een volgend filmpje.