needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Tondeuse voor Hond

De vacht van een hond kan getrimd worden om deze er netjes uit te laten zien. Soms ontkom je hier ook niet aan. Bij sommige honden kan het gewoon niet anders omdat de vacht anders veel te dik wordt of er klitten in komen. Het maakt niet uit of je een langharige of een kortharige hond hebt, maar het is natuurlijk logisch dat de vacht van een langharig exemplaar wel wat meer onderhoud behoeft. Nu kun je natuurlijk ook denken dat het zonde is om de mooie lange vacht van je hond te trimmen, maar het is soms gewoon nodig. Als je de vacht van je viervoeter niet goed bijhoudt, kunnen er klitten in komen. Dit staat niet alleen lelijk maar betekent ook dat je hond zijn vacht niet meer netjes schoon kan houden. Als hij bijvoorbeeld buiten gewandeld heeft en er komt iets tussen de dikke klitten in te zitten, krijg je dat er met een borstel ook niet meer uit. Bovendien doet het ook pijn als je met een borstel erg hard door een klit heentrekt.

Kun je zelf je hond trimmen?
Je kunt natuurlijk met je hond naar een trimsalon gaan om de vacht te laten verzorgen. Dit is vrij kostbaar en het loont ook wel de moeite om het zelf te leren en te doen. Als je niet goed weet hoe het hoort bij het ras hond dat je hebt, is het wel verstandig om de eerste keer je hond mee te nemen naar de trimsalon. Zij kunnen je daar laten zien wat je hoort te doen met de vacht en hoe je dat het beste kunt doen. Dit is uiteraard ook geheel afhankelijk van het soort hond dat je hebt. Behalve allerlei verzorgingsproducten hebben ze in de trimsalon ook de benodigde materialen om de vacht van je hond te trimmen, zoals scharen en ook een tondeuse voor honden zal zeker niet ontbreken. Met een tondeuse wordt de vacht van je huisdier mooi gelijkmatig geschoren en kan hij er weer een hele poos tegen. Wil je het zelf gaan proberen? Tondeuses zijn in veel verschillende soorten en prijsklassen te verkrijgen.

Verschillende manieren voor het onderhoud van de vacht
Je kunt dus je hond met een schaar knippen of met een tondeuse scheren, het is maar net wat je zelf het handigst vindt. Voor bepaalde vachten is het ene werktuig meer geschikt dan het andere. Weet je niet goed wat je zult kiezen of gebruiken? Informeer dan eens bij een trimsalon wat het handigste is voor de vacht van jouw hond en kijk eens rond wat er allemaal verkrijgbaar is. Bij sommige honden heb je geen tondeuse of schaar nodig om de vacht te verzorgen. Bij bepaalde rassen kun je de vacht ook ontwollen. Bij deze methode haal je gewoon met je handen de losse onderlaag van de vacht van je hond. Bij plukken doe je precies hetzelfde, maar dan met de bovenlaag van de vacht. Een andere methode is effileren. Als je hond een hele dikke vacht heeft, kun je deze ook uitdunnen met behulp van een uitdunschaar. Dan blijft er nog veel vacht op de hond achter, maar is deze een stuk minder dik en komen er veel minder snel klitten in.