needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Hoe zorg je voor een industriële inrichting?

De industriële stijl voor in huis is rond het jaar 2000 geïntroduceerd. Door het bewonen van oude fabrieksgebouwen en het later overnemen in eigen huis. Het is een stijl waar alles zichtbaar is. Zo zijn er vaak materialen zoals staal gewoon te zien en hoeven meubels niet ‘perfect’ te zijn. Deze mogen best ruw zijn. Deze stijl is momenteel erg geliefd en wordt door veel mensen gebruikt. Alleen waar moet je op letten als je deze stijl in huis wilt nemen. Hier volgen een aantal tips om jouw huis een industriële inrichting te geven. Deze kunnen op volledig eigen manier worden toegepast.

Spelen met kleur en ruimte

Een opvallend element uit huizen die voor een industriële inrichting hebben gekozen zijn de kleuren. Vaak zie je neutrale kleuren op de vloer en muren en zijn felle kleuren te zien in speelse details. Een manier om dit te doen is door het gebruiken van beton cire kleuren. Dit is samen met betonlook verf een erg goede keuze om een industriële inrichting te krijgen. Naast spelen met kleuren is ook de ruimte erg belangrijk. Door een open ruimte te creëren komt een industriële inrichting het beste tot zijn recht. Zet industriële meubels bij elkaar om een open ruimte in kleine stukjes op te delen.  

Het combineren van materialen

Wat de industriële sfeer vergroot bij de kleuren en ruimtes zijn verschillende materialen. In huis kun je combineren met hout en staal. Voor het verven van het hout kan ik kalkverf aanraden. Hierdoor kan je op het hout kleuren naar jouw keuze toepassen. Dit is een optie voor alle kamers in een woning. Wel is er coating nodig voor vochtige ruimtes, als een beschermlaag. Deze tips kunnen je een idee geven hoe te beginnen met het creëren van een industriële inrichting in jouw huis. Je kan aan de slag!