needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Hoe vaak verstuur je nog post

We leven in een digitaal tijdperk, waarin nagenoeg alle post digitaal wordt verzonden. Een brief schrijven, dat doen we nauwelijks nog. Liever sturen we elkaar een sms-je of een berichtje per Whatsapp. Dat is heel handig om elkaar snel wat te laten weten. Je kan je partner een berichtje sturen dat hij boodschappen moet doen, maar je kan ook je moeder, die je al veel te lang niet meer hebt gesproken, laten weten dat je heel veel van haar houdt. Post is, kortom, gedateerd geworden. PostNL heeft dan ook steeds minder werk, en de postbodes die iedere wijk op hun duimpje kenden worden massaal ontslagen. Je spreekt elkaar nauwelijks nog in het echt, maar online hoor je des te meer van elkaar. Oh ja, er is één organisatie die nog wel post verstuurt in  enveloppen, blauwe enveloppen nog wel. De Belastingdienst is één van de laatste organisaties die de berichten nog per post naar je toe stuurt. Het maakt dan ook wel gelijk indruk, die gekleurde enveloppen op je deurmat.

Post met een speciale gelegenheid
Zijn er dan helemaal geen gelegenheden meer waarbij we post in een envelop versturen ? Natuurlijk wel, die zijn er nog volop. Met een verjaardag worden nog mooie kaarten gestuurd. Het zijn dan heel bijzondere enveloppen; je verstuurt vierkante enveloppen, rode enveloppen en anderszins gekleurde enveloppen met een mooie kaart erin wanneer er een feestje te vieren valt. Ook een felicitatie voor een bruiloft of een geboorte stuur je nog per post naar de ontvanger toe. Het wordt namelijk nog steeds enorm gewaardeerd dat de afzender de moeite nam om een kaart uit te zoeken en die in een mooie envelop te stoppen. Daarbij zijn er mensen die geen internet hebben omdat ze er bijvoorbeeld te oud voor zijn. Oudere mensen versturen nog altijd kraft enveloppen met een mooie handgeschreven brief naar hun kinderen en kleinkinderen. Zo’n brief, vaak in een bibberig geschreven handschrift, is heel kostbaar voor de ontvanger. Het is het bewijs van aandacht en interesse voor jou als ontvanger.

trouwkaartengigant-logo-2

Post met de feestdagen
Er is één seizoen waarin we nog wel kaarten sturen naar elkaar. De feestdagen zijn een mooie gelegenheid om je familie, vrienden en kennissen te laten weten dat je aan ze denkt. Met een mooie kant en klare kerstkaart of een met zorg zelf gemaakte kaart wens jij je naasten een heel mooie kerst en een heel gelukkig nieuwjaar. Jouw beste wensen verstuur je in een envelop die je met net zoveel zorg uitzoekt. Een handgemaakte kaart verstuur je in een envelop van de enveloppenzaak. Op die manier maakt jouw speciale kerst- en nieuwjaarswens een onuitwisbare indruk bij de ontvangers.
Er kan geen mailbericht of online kaart op tegen een echte papieren kaart; laten we daar eerlijk over zijn. Post die je met liefde verstuurt  is namelijk nog steeds het teken van genegenheid.