needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Far cry nog altijd vernieuwend

Far cry is een succesvolle ruim 13 jaar oude reeks van games. De games zijn gekarakteriseerd door hun thema. Als protagonist van het spel beland je in een wildernis die onder leiding staat van een of meerdere antagonisten. Deze dien jij met behulp van enkele helpers te verslaan, terwijl je ook nog moet zorgen dat je binnen die wildernis overleeft. Al met al zijn het dus stuk voor stuk avontuurlijke first-person shooters. Ook in de nieuwe Far cry game, Far cry 5, zal dit weer het geval zijn. Deze game biedt echter wel een hele bijzondere wildernis naar voren. Eentje waar je misschien niet meteen aan zou denken met die term.

Met Far cry naar de VS

De nieuwe Far cry game speelt zich af in de Verenigde Staten. In het fictieve stadje Hope County krijg je te maken met een gevaarlijke religieuze sekte, waarvan jij de baas dient uit te schakelen. Hierbij slaat Ubisoft een weg in waarbij zeer actuele thema’s een rol spelen. Voorbeelden daarvan zijn de sektes zoals de en het feit dat wapens zijn toegestaan in de Verenigde Staten.

Zo snel mogelijk in huis

Pre orderen is natuurlijk al mogelijk. De prijs van de Standaard en Deluxe Edition ligt op het moment rond de 60 euro, hoewel de Deluxe Edition op sommige plekken duurder is, en de prijs van de Golden Edition rond de 90 euro. De Standaard Edition is verder enkel de standaard game, maar je krijgt bij je pre order wel twee packs cadeau met een outfit, busje, pistool, Molotov Cocktails en dierenaas. De Deluxe Edition kent nog veel meer extra’s. Het hoesje van de game is uniek en je krijgt de originele soundtrack en een Plattegrond van Hope County erbij. Daarnaast krijg je vier verschillende packs cadeau. Bij de Golden Edition krijg je ook nog een Season pass bij. Wanneer je bij Ubisoft online bestelt, kan je ook nog kiezen voor de zogenaamde Fathers collection edition. Deze kost 110 euro. Wat je hier nog extra bij krijgt is een Steelbook, een Joseph Seed Beeldje en een Collector Box.