needsmidwinterfestijn

needsmidwinterfestijn.nl

Aandachtspunten bij het aanschaffen van dakramen

Er zijn vandaag de dag veel verschillende dakramen te koop. Dit maakt het natuurlijk niet makkelijker om er eentje uit te kiezen. Veel mensen maken echter de fout om er lukraak eentje uit te kiezen. Dit is natuurlijk niet handig. Je wilt namelijk wel een degelijk dakraam aanschaffen. Bepaal dan ook altijd eerst waarvoor de dakramen bedoeld zijn. Is dit puur voor meer licht in een bepaalde ruimte? Of wil je de ramen ook kunnen openen voor bijvoorbeeld frisse lucht? Daarnaast is ook het soort materiaal belangrijk: kies je voor hout of toch voor kunststof?

Dakramen: dit zijn de mogelijkheden
Doordat er vandaag de dag zoveel verschillende soorten dakramen zijn, is het lastig een keuze te maken. Wanneer jij niet bekend bent in deze wereld, weet je natuurlijk ook niet wat de mogelijkheden zijn. Om jou een handje te helpen, hebben wij er hier een aantal voor je op een rij gezet. Dit maakt het natuurlijk al een stuk makkelijker om de juiste dakramen te kiezen.

– Standaard tuimeldakraam: het dakraam waarbij de as in het midden zit. Deze dakramen komen in veel verschillende huizen voor.
– Uitzet/tuimelvenster: dit dakraam is te openen als een standaard dakraam, maar kan ook in zijn geheel open. Hierdoor ontstaat een grotere opening, ideaal voor frisse lucht.
– Tuimeldakraam met verhoogde as: lijkt grotendeels op het eerste dakraam. Verschil is dat deze dakramen de as hoger hebben zitten. Hierdoor kan de onderzijde verder geopend worden.
– Zolderraam: een dakraam dat in zijn geheel geopend kan worden. Dit dakraam wordt niet naar onder of boven gekanteld, maar naar de zijkanten. Het zolderraam is bijvoorbeeld ideaal voor het betreden van een dak.
– Balkondakraam: dit is een dakraam waarmee jij je eigen balkonnetje kunt realiseren. Het raam kan in twee delen geopend worden, waardoor er een soort mini-balkon ontstaat.